Մոսկովյան աղբանոցում աճած բանջարեղենը թունավոր չի եղել
Մոսկվայի Տպագրիչների շրջանի աղբանոցում աճած բանջարեղենը պարզվել է՝ վտանգավոր չէ առողջությանը։ Այս մասին հայտնում է «Москва 24» հեռուստաալիքը։
Հիշեցնենք՝ Տպագրիչների շրջանի բնակիչները Մոսկվայի քաղաքային դումայի պատգամավորներին էին հանձնել աղբանոցում աճած բանջարեղենը։
Լրագրողներն էլ վերցրել են դդում, ձմերուկ, դդմիկ, պոմիդոր և փորձաքննության հանձնել. արդյունքում՝ պարզվել է, որ բանջարեղենը միանգամայն անվտանգ է։
«Թունավոր տարրեր չեն հայտնաբերվել։ Դդումի միջից նիտրատներ են հայտնաբերվել՝ 778 մգ 1 կգ–ում՝ սահմանված 400–ի դիմաց։ Նիտրատի նման քանակությունը կարող է թունավորում առաջացնել, և խորհուրդ չի տրվում նման բանջարեղեն օգտագործել սննդի մեջ։ Իսկ ահա ձմերուկում, պոմիդորում և դդմիկում առկա նիտրատը չի գերազանցում սահմանված չափաքանակը»,–ասել է փորձագետ Սվետլանա Սմիրնովան։
Տպագրիչների բնակիչները արդեն մի քանի տարի է՝ փորձում են հասնել աղբանոցի ոչնչացմանը։
Մոսկովյան աղբանոցում աճած բանջարեղենը թունավոր չի եղել
Մոսկվայի Տպագրիչների շրջանի աղբանոցում աճած բանջարեղենը պարզվել է՝ վտանգավոր չէ առողջությանը։ Այս մասին հայտնում է «Москва 24» հեռուստաալիքը։
Հիշեցնենք՝ Տպագրիչների շրջանի բնակիչները Մոսկվայի քաղաքային դումայի պատգամավորներին էին հանձնել աղբանոցում աճած բանջարեղենը։
Լրագրողներն էլ վերցրել են դդում, ձմերուկ, դդմիկ, պոմիդոր և փորձաքննության հանձնել. արդյունքում՝ պարզվել է, որ բանջարեղենը միանգամայն անվտանգ է։
«Թունավոր տարրեր չեն հայտնաբերվել։ Դդումի միջից նիտրատներ են հայտնաբերվել՝ 778 մգ 1 կգ–ում՝ սահմանված 400–ի դիմաց։ Նիտրատի նման քանակությունը կարող է թունավորում առաջացնել, և խորհուրդ չի տրվում նման բանջարեղեն օգտագործել սննդի մեջ։ Իսկ ահա ձմերուկում, պոմիդորում և դդմիկում առկա նիտրատը չի գերազանցում սահմանված չափաքանակը»,–ասել է փորձագետ Սվետլանա Սմիրնովան։
Տպագրիչների բնակիչները արդեն մի քանի տարի է՝ փորձում են հասնել աղբանոցի ոչնչացմանը։
7or.am