Տնտեսական

17.06.2015 13:07


Սնունդ արտադրող կազմակերպություններում հիգիենայի կանոնների պահպանման բազմաթիվ թերություններ կան

Սնունդ արտադրող կազմակերպություններում հիգիենայի կանոնների պահպանման բազմաթիվ թերություններ կան

Հայաստանի սպառողների ասոցիացիան և Համազգային վստահության խորհուրդը 5 ամիս հետազոտություն են իրականացրել սնունդ արտադրող 20 կազմակերպությունում։ Այսօր հրավիրված ասուլիսում ասոցիացիայի նախագահ Արմեն Պողոսյանը նշել է, որ հասարակական վերահսկողություն իրականացնելու իրենց դիմումը մերժել է ավելի քան 120 ընկերություն, այդ թվում՝ պանիր և հաց արտադրող բոլոր ընկերությունները։

–Հիգիենայի կանոնների պահպանման բազմաթիվ թերություններ կան։ Սննդի ոլորտում աշխատողները պարբերաբար բժշկական ստուգում չեն անցնում,-ասել է Ա.Պողոսյանը։

Բժիշկ Ջեյմս Ստեփանյանն էլ հավելել է, որ, օրինակ, հացը ինչ մեքենայով ասես՝ չեն տեղափոխում։

Գիշերը տաքսիստ են աշխատում, ցերեկը հաց են բաժանում խանութներին։ Սա անթույլատրելի է,-ասել է նա։

Նշվել է նաև, որ թռչնաֆաբրիկաներում էլ հիմնականում հավկիթն առանց լվանալու են ուղարկում վաճառքի։

7or.am

Այս խորագրի վերջին նյութերը