Խոհարար. «Շաուրման հակասնունդ է, բովանդակությունն էլ՝ անընդունելի»
«Հայխոհարարականավանդույթներիզարգացումևպահպանում» ՀԿ նախագահ ՍեդրակՄամուլյանն այսօր հրավիրված ասուլիսում հայտարարել է, որ շաուրման հակասնունդ է, բովանդակությունն էլ՝ անընդունելի։
–Որքան պետքէարժանապատվությունիցզուրկլինենք, որթուրքականծագում ունեցող այդ հակասնունդն ամենօրուտենք։ Վաճառողներն էլ շատփողենուզումաշխատել, գումարաշխատելումոլուցքիպատճառով էլ ազգըծերանումէուոչնչանում։ Սննդիսխալքաղաքականությունն էլ է ոչնչացնող զենքիտեսակ,-ասել է Ս. Մամուլյանը:
Նա զգուշացրել է, որ արագ սնունդը բավականին վտանգավոր է մարդու օրգանիզմի համար.
–Դրանով ոչթեհագեցնում, այլբթացնումենքքաղցը, ինչը սարսափելիազդեցություն է թողնում: Անընդունելիէ օրգանիզմին այդպիսիփորձություններիենթարկելը,-հավելել է նա՝ ընդծելով, որ օրգանիզմին պետք է պատրաստել սնունդ ընդունելուց 15-20 րոպե առաջ՝ ջուր կամ թան խմելով:
Խոհարար. «Շաուրման հակասնունդ է, բովանդակությունն էլ՝ անընդունելի»
«Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացում և պահպանում» ՀԿ նախագահ Սեդրակ Մամուլյանն այսօր հրավիրված ասուլիսում հայտարարել է, որ շաուրման հակասնունդ է, բովանդակությունն էլ՝ անընդունելի։
–Որքան պետք է արժանապատվությունից զուրկ լինենք, որ թուրքական ծագում ունեցող այդ հակասնունդն ամեն օր ուտենք։ Վաճառողներն էլ շատ փող են ուզում աշխատել, գումար աշխատելու մոլուցքի պատճառով էլ ազգը ծերանում է ու ոչնչանում։ Սննդի սխալ քաղաքականությունն էլ է ոչնչացնող զենքի տեսակ,-ասել է Ս. Մամուլյանը:
Նա զգուշացրել է, որ արագ սնունդը բավականին վտանգավոր է մարդու օրգանիզմի համար.
–Դրանով ոչ թե հագեցնում, այլ բթացնում ենք քաղցը, ինչը սարսափելի ազդեցություն է թողնում: Անընդունելի է օրգանիզմին այդպիսի փորձությունների ենթարկելը,-հավելել է նա՝ ընդծելով, որ օրգանիզմին պետք է պատրաստել սնունդ ընդունելուց 15-20 րոպե առաջ՝ ջուր կամ թան խմելով:
7or.am