ՀՀ առողջապահության նախարարության «Հիվանդությունների վերահսկման և կանխարգելման ազգային կենտրոն» ՊՈԱԿ-ի գլխավոր տնօրենի տեղակալ Նունե Բակունցը Ամանորին սննդային թունավորումներից խուսափելու համար խորհուրդ է տալիս սննդամթերքը պատրաստելիս պահպանել մաքրությունը: Խոհանոցային պարագաները, ձեռքերը պետք է մաքուր լինեն, բանջարեղենն ու միսը՝ լավ լվացած, իսկ դրանք խորհուրդ է տրվում կտրատել առանձին դանակներով, դանակը հաճախակի լվանալ: Նույն գդալով խառնելն էլ անվտանգ չէ։
–Հում կամ պատրաստի սննդամթերքը պետք է պահել իրենց համապատասխան ջերմաստիճանային պայմաններում, դրանք պատրաստել և մատուցել թարմ վիճակում, չչարաշահել ալկոհոլը, յուղոտ, աղի,քաղցրսնունդը։ Ամանորին պետք է տոնել, ոչ թե ուտել։ Սառնարանում 6-18 ժամիցավելի՝հատկապեսմսամթերք,պետքչէպահել,-ասել է Ն.Բակունցը:
Նա նաև խորհուրդ է տալիս պահածոներն օգտագործելուց առաջ դրանք եռացնել ամենաքիչը 20 րոպե:
Իսկ առողջության հետ կապված խնդիրների առաջացման դեպքում ոչ թե ինքնագործունեությամբ զբաղվել, այլ դիմել բժշկի։
Չուտել չափից շատ, պահպանել մաքրությունը
ՀՀ առողջապահության նախարարության «Հիվանդությունների վերահսկման և կանխարգելման ազգային կենտրոն» ՊՈԱԿ-ի գլխավոր տնօրենի տեղակալ Նունե Բակունցը Ամանորին սննդային թունավորումներից խուսափելու համար խորհուրդ է տալիս սննդամթերքը պատրաստելիս պահպանել մաքրությունը: Խոհանոցային պարագաները, ձեռքերը պետք է մաքուր լինեն, բանջարեղենն ու միսը՝ լավ լվացած, իսկ դրանք խորհուրդ է տրվում կտրատել առանձին դանակներով, դանակը հաճախակի լվանալ: Նույն գդալով խառնելն էլ անվտանգ չէ։
–Հում կամ պատրաստի սննդամթերքը պետք է պահել իրենց համապատասխան ջերմաստիճանային պայմաններում, դրանք պատրաստել և մատուցել թարմ վիճակում, չչարաշահել ալկոհոլը, յուղոտ, աղի, քաղցր սնունդը։ Ամանորին պետք է տոնել, ոչ թե ուտել։ Սառնարանում 6-18 ժամից ավելի՝ հատկապես մսամթերք, պետք չէ պահել,-ասել է Ն.Բակունցը:
Նա նաև խորհուրդ է տալիս պահածոներն օգտագործելուց առաջ դրանք եռացնել ամենաքիչը 20 րոպե:
Իսկ առողջության հետ կապված խնդիրների առաջացման դեպքում ոչ թե ինքնագործունեությամբ զբաղվել, այլ դիմել բժշկի։
7or.am