Հայաստանի գլխավոր համաճարակաբան Արա Ասոյանըսննդային թունավորումներից խուսափելու համար խորհուրդ է տալիս շոգ ամռանը չսնվել «չալաղաջներով», յուղոտ կերակուրներով, ամենօրյա սննդակարգում պակասեցնել մսեղենը, խմորեղենը, կաթնամթերքը, խուսափելարևի ճառագայթների տակ գտնվող սննդից։ Փոխարենը՝ օգտագործել մածուն, պանիր, բանջարեղեն, միրգ և օրական պարտադիր կերպով 1-1,5 լիտր ջուր խմել:
Չուտել «չալաղաջ», խմել ջուր. համաճարակաբանի խորհուրդները
Հայաստանի գլխավոր համաճարակաբան Արա Ասոյանը սննդային թունավորումներից խուսափելու համար խորհուրդ է տալիս շոգ ամռանը չսնվել «չալաղաջներով», յուղոտ կերակուրներով, ամենօրյա սննդակարգում պակասեցնել մսեղենը, խմորեղենը, կաթնամթերքը, խուսափել արևի ճառագայթների տակ գտնվող սննդից։ Փոխարենը՝ օգտագործել մածուն, պանիր, բանջարեղեն, միրգ և օրական պարտադիր կերպով 1-1,5 լիտր ջուր խմել:
7or.am