Հունական ընկույզը հակաքաղցկեղային հատկություն ունի
Ինչպես հաղորդում է «compulenta.ru»–ն, ԱՄՆ Մարշալա համալսարանի գիտնականները հայտնաբերել են, որ կրծքի քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը զգալիորեն նվազում է, երբ առօրյա սնունդը բավարար քանակությամբ հունական ընկույզ է պարունակում։ Հունական ընկույզի քանակը օրական սննդի մեջ պետք է կազմի 55 գրամ։
Փորձը ցույց է տվել, որ հունական ընկույզով դիետա պահող օրգանիզմները երկու անգամ ավելի քիչ հավանականություն ունեն քաղցկեղով հիվանադանալու, քան նրանք, ովքեր հունական ընկույզ չեն օգտագործում։
Մասնագետները պնդում են, որ սնունդը մեծ դեր է խաղում առողջության համար։
Հունական ընկույզը հակաքաղցկեղային հատկություն ունի
Ինչպես հաղորդում է «compulenta.ru»–ն, ԱՄՆ Մարշալա համալսարանի գիտնականները հայտնաբերել են, որ կրծքի քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը զգալիորեն նվազում է, երբ առօրյա սնունդը բավարար քանակությամբ հունական ընկույզ է պարունակում։ Հունական ընկույզի քանակը օրական սննդի մեջ պետք է կազմի 55 գրամ։
Փորձը ցույց է տվել, որ հունական ընկույզով դիետա պահող օրգանիզմները երկու անգամ ավելի քիչ հավանականություն ունեն քաղցկեղով հիվանադանալու, քան նրանք, ովքեր հունական ընկույզ չեն օգտագործում։
Մասնագետները պնդում են, որ սնունդը մեծ դեր է խաղում առողջության համար։