Պետական գնումներով միս ձեռք կբերվի միայն սպանդանոցներից
ՀՀ կառավարության ծրագրով նախատեսված՝ մսի իրացման և գնման գործընթացում պարտադիր սպանդանոցային մորթի փուլային անցման ժամանակացույցի համաձայն ՝ մայիսի 1-ից պետական գնումներով միս ձեռք կբերվի միայն սպանդանոցներից:
Ամբողջությամբ սպանդանոցային մորթի անցման գործընթացը կավարտվի 2018 թվականի հուլիսի 1-ին, երբ հանրապետության ողջ տարածքում տեղական մսի սպանդանոցային ծագման պահանջը պարտադիր կլինի բոլոր ոլորտների՝ իրացման ցանցերի, հանրային սննդի օբեկտների, մսամթերքի արտադրամասերի, ինչպես նաև արտահանման համար:
ՀՀկառավարության 2017 թ. մարտի 9-ինիստի N 10արձանագրայինորոշում
N
Ոլորտային դասակարգումը
Կատարման ժամկետը
1
Պետական գնումներով սպանդանոցային ծագման մսի ձեռքբերում
2017 թվականի մայիսի 1-ից
2
Մսամթերքի արտադրություն (տեղական սպանդանոցային ծագման միս օգտագործելու դեպքում)
2017 թվականի նոյեմբերի 1-ից
3
Տեղական արտադրության սպանդանոցային ծագման մսի արտահանում
2017 թվականի նոյեմբերի 1-ից
4
Երևան քաղաքի հանրային սննդի կազմակերպման օբյեկտներում (տեղական սպանդանոցային ծագման միս օգտագործելու դեպքում)
2018 թվականի ապրիլի 1-ից
5
Երևան քաղաքի տեղական սպանդանոցային ծագման մսի առևտրի իրականացման վայրերում
2018 թվականի մարտի 1-ից
6
ՀՀ Արագածոտնի, Արարատի, Արմավիրի, Գեղարքունիքի, Կոտայքի, Լոռու, Շիրակի, Սյունիքի, Տավուշի, Վայոց Ձորի մարզերի տեղական սպանդանոցային ծագման մսի առևտրի իրականացման վայրերում
2018 թվականի հունիսի 1-ից
7
ՀՀ Արագածոտնի, Արարատի, Արմավիրի, Գեղարքունիքի, Կոտայքի, Լոռու, Շիրակի, Սյունիքի, Տավուշի, Վայոց Ձորի մարզերի հանրային սննդի կազմակերպման օբյեկտներում (տեղական սպանդանոցային ծագման միս օգտագործելու դեպքում)
2018 թվականի հուլիսի 1-ից
Ծառայությունը, պարբերական հանդիպումների միջոցով, կշարունակի սպանդանոցային մորթի անցնելու հետ կապված անհրաժեշտ տեղեկատվություն, մասնագիտական աջակցություն և խորհրդատվություն տրամադրել ոլորտի տնտեսավարողներին:
Պետական գնումներով միս ձեռք կբերվի միայն սպանդանոցներից
ՀՀ կառավարության ծրագրով նախատեսված՝ մսի իրացման և գնման գործընթացում պարտադիր սպանդանոցային մորթի փուլային անցման ժամանակացույցի համաձայն ՝ մայիսի 1-ից պետական գնումներով միս ձեռք կբերվի միայն սպանդանոցներից:
Ամբողջությամբ սպանդանոցային մորթի անցման գործընթացը կավարտվի 2018 թվականի հուլիսի 1-ին, երբ հանրապետության ողջ տարածքում տեղական մսի սպանդանոցային ծագման պահանջը պարտադիր կլինի բոլոր ոլորտների՝ իրացման ցանցերի, հանրային սննդի օբեկտների, մսամթերքի արտադրամասերի, ինչպես նաև արտահանման համար:
ՀՀ կառավարության 2017 թ. մարտի 9-ի նիստի N 10 արձանագրային որոշում
N
Ոլորտային դասակարգումը
Կատարման ժամկետը
1
Պետական գնումներով սպանդանոցային ծագման մսի ձեռքբերում
2017 թվականի մայիսի 1-ից
2
Մսամթերքի արտադրություն (տեղական սպանդանոցային ծագման միս օգտագործելու դեպքում)
2017 թվականի նոյեմբերի 1-ից
3
Տեղական արտադրության սպանդանոցային ծագման մսի արտահանում
2017 թվականի նոյեմբերի 1-ից
4
Երևան քաղաքի հանրային սննդի կազմակերպման օբյեկտներում (տեղական սպանդանոցային ծագման միս օգտագործելու դեպքում)
2018 թվականի ապրիլի 1-ից
5
Երևան քաղաքի տեղական սպանդանոցային ծագման մսի առևտրի իրականացման վայրերում
2018 թվականի մարտի 1-ից
6
ՀՀ Արագածոտնի, Արարատի, Արմավիրի, Գեղարքունիքի, Կոտայքի, Լոռու, Շիրակի, Սյունիքի, Տավուշի, Վայոց Ձորի մարզերի տեղական սպանդանոցային ծագման մսի առևտրի իրականացման վայրերում
2018 թվականի հունիսի 1-ից
7
ՀՀ Արագածոտնի, Արարատի, Արմավիրի, Գեղարքունիքի, Կոտայքի, Լոռու, Շիրակի, Սյունիքի, Տավուշի, Վայոց Ձորի մարզերի հանրային սննդի կազմակերպման օբյեկտներում (տեղական սպանդանոցային ծագման միս օգտագործելու դեպքում)
2018 թվականի հուլիսի 1-ից
Ծառայությունը, պարբերական հանդիպումների միջոցով, կշարունակի սպանդանոցային մորթի անցնելու հետ կապված անհրաժեշտ տեղեկատվություն, մասնագիտական աջակցություն և խորհրդատվություն տրամադրել ոլորտի տնտեսավարողներին: